Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ambuland
Christina Johansson, vd i Lysekilsbostäder, sjukhusdirektör Lars Wiklund och kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S) tog det första spadtaget i måndags när bygget av en ny ambulansstation satte igång.

Bygget av ambulansstation har startat

Nu har arbetet med en ny ambulansstation satt igång i Lysekil.

I måndags togs det första spadtaget av Christina Johansson, vd i Lysekilsbostäder tillsammans med sjukhusdirektör Lars Wiklund och kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S). Det är Lysekilsbostäder som fått i uppdrag att genomföra byggprojektet projektet och Totalbyggen i väst har anlitats för att genomföra bygget. Stationen kommer att få en storlek på 630 kvadratmeter och väntas bli klar hösten 2018. Enligt nuvarande tidplan ska byggnaden tas i bruk i december nästa år.

Stationen kommer att hyras av NU-sjukvården och satsningen innebär att ambulanssjukvården får bättre och merändamålsenliga lokaler jämfört med i dag. I byggnaden kommer det att finnas plats för två ambulanser, tvätthall, omklädningsrum, kontor och utrymme för teknik och personal.

– Vi ser fram mot en ny station som tillfredsställer både våra behov av förbättrad strategisk placering och funktionalitet, säger Björn Kalin, verksamhetschef för ambulanssjukvården.

MEST LÄST