De skrev musik till reklamfilm

De två begåvade eleverna Niklas Petri och Cassandra Lindström gjorde en låt till skolans reklamfilm, med sin lärare. Det blev det succé.

ANNONS
|

Två elever ur estetprogrammet har gjort musiken till reklamfilmen som ska locka elever till Gullmarsgymnasiet. Reklamfilmen har sänts på TV under de senaste veckorna.

– Mitt under en av matcherna i handbolls-VM såg jag filmen, säger Niklas Petri.

En eftermiddag tyckte musikläraren Anders Motz att de skulle skriva en låt. Tillsammans med Niklas Petri satte han sig och började skissa på en melodislinga, en halvtimma senare var de klara. Då hade Cassandra Lindström anslutit och tillsammans skrev de texten.

– Vi gick ner till studion och ställde in allting, en tagning senare var det klart, säger Anders Motz.

Ville köpa låten

ANNONS

Dagen efter spelade han låten för Roland Mattsson som är förvaltningschef för gymnasiet, låten passade perfekt till den 20 sekunder långa reklamfilmen. Istället för en redan färdig melodislinga från TV blev den gjord av eleverna på skolan. Det är första gången som elever gör musik till skolans reklamfilm. Kanske blir det ett stående inslag på skolan efter detta. Det är mycket lärorikt för eleverna att sköta kontakter med TV och producenterna.

– Producenten på TV4 ringde och sa att en kollega undrade om man kunde köpa låten, säger Anders Motz, och skrattar.

Texten som är på engelska kom till av en slump. De satte sig ner och började bolla med ord fram och tillbaka och till slut satt orden till refrängen. Problemet var att den var fem sekunder för lång. Då arbetade de om den och fick ner den till strax under 20 sekunder. Cassandra Lindström går tredje året på skolan och ska till sommaren ta studenten lite mot sin vilja. Hon trivs bra på skolan och hade hellre gått kvar.

– Jag vet inte vad jag ska göra, vet inte vad jag vill läsa. Musiken kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta, säger Cassandra Lindström.

I reklamfilmen är det bara refrängen som är med, hela låten ska vara klar innan påsk. Niklas Petri går andra året och är nöjd över att det är ett år kvar på skolan, han sjunger på låten.

ANNONS

– Herregud, vilken bra röst det är på TV:n nu, säger Niklas Petri, lätt kaxigt om när han hörde låten på TV:n första gången.

ANNONS