En dog i allvarlig bilolycka utanför Brastad

En man skadades allvarligt och en man omkom efter en olycka utanför Brastad. Olyckan inträffade på söndagsnatten på länsväg 162.

ANNONS
|

Klockan 03.30 på söndagen fick räddningstjänsten larm om en singelolycka. Olyckan hade inträffat mellan Brastad och Brodalen.

En personbil hade åkt av vägen, ner i diket och frontalkrockat med en vägtrumma och en stor sten, enligt Ulrik Olsson, jourhavande insatsledare vid räddningsförbundet Mitt Bohuslän.

– Bilen var kraftigt demolerad och två personer var medvetslösa när vi kom till platsen, säger han och fortsätter.

– Vi fick klippa upp bilen och ambulanspersonalen fick ge akut vård, de var mycket allvarligt skadade bägge två.

Utreds av polis

Det handlar om två män mellan 20 och 25 år. Den ena flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska och den andre fördes i ambulans till Näl. Bilens passagerare dog av sina skador, och anhöriga har underrättats.

ANNONS

Bilens förare vårdas fortfarande på Sahlgrenska sjukhuset. Olyckan kommer att utredas av polis, som har tagit bilen i beslag för undersökning.

– Anledningen till att vi tar bilen i beslag är att se så det inte är nåt tekniskt fel på den som orsakat olyckan. Vi har inga vittnen och vi har inte kunnat höra den som är så svårt skadad, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

ANNONS