Foto: Henrik Montgomery/TT
Foto: Henrik Montgomery/TT

Får fängelse för knivhugg

Under en kväll i en Lysekilsbos bostad blev det bråk och Lysekilsbon knivhögg sin gäst i bröstet. Nu döms han till fängelse för grov misshandel.

ANNONS
|

Lysekilsbon döms av Uddevalla tingsrätt till fängelse i ett och ett halvt år efter att han huggit en annan man med kniv i bröstkorgen. Såret var cirka fem centimeter djupt och tingsrätten menar att det endast var tillfälligheter som gjorde att det inte blev allvarligare konsekvenser. Händelsen inträffade några dagar före jul i en lägenhet i Lysekil.

Lägenhetsinnehavaren och hans gäst hade träffats tidigare men var inte närmare bekanta. De drack alkohol och var berusade när bråket började. Enligt gästen var upprinnelsen till bråket att Lysekilsbon var otrevlig under en Skype-diskussion och att han därför tog telefonen ifrån honom.

ANNONS

Lysekilsbon hävdade att det var gästen som först blev våldsam och tog strypgrepp, och att knivhugget därför var självförsvar. Tingsrätten ansåg inte att Lysekilsbons berättelse var trovärdig. Förutom fängelse ska han även betala drygt 30 000 kronor i skadestånd till mannen han knivhögg. Han döms också för ringa narkotikabrott.

ANNONS