Fem parhus blir nästa steg i utbyggnaden

Just nu byggs det för fullt på det nya bostadsområdet Henriksberg på Skaftö. Den första etappen bestående av nio friliggande villor är på väg att bli klar. Planeringen av fem stycken parhus pågår för fullt. Målet är att hela området ska bli klart år 2020.

ANNONS
|

– Det finns nog flera förklaringar till det stora intresset för det här området, säger Thomas Rossing som står bakom satsningen tillsammans med byggmästaren Henrik Brink.

För två år sedan inleddes bygget av det första av totalt nio hus som kostar drygt sex miljoner styck på Henriksberg. Nu har arbetet med hus nummer nio satt igång.

– Målsättning är att det huset ska byggas klart innan sommaren, säger Thomas Rossing.

Det här är det första av totalt tre etapper i det här byggprojektet. Arbetet med etapp två pågår för fullt.

– Först var det meningen att vi skulle bygga hus med fyra lägenheter. När vi undersökte intresset visade det sig att det fanns ett stort intresse för de lägenheter som låg på andra våningen och hade utsikt mot havet. Däremot var det inte så många som ville bo på bottenvåningen.

ANNONS

Thomas Rossing håller på att ta fram ritningar för etapp två som innebär att det ska byggas fem stycken parhus i stället. Arbetet med att ta fram nya ritningar pågår för fullt och de ska lämnas in till kommunen när det är dags att söka bygglov.

– Under våren och sommaren inleds ett arbete med att sälja de här husen.

Prislappen för de 120 kvadratmeter stora parhusen väntas bli cirka fem miljoner, enligt Rossing.

Etapp tre innebär att ett 15-tal lägenheter kommer att byggas på en plats som ligger lite högre upp än de två första etapperna.

– Jag hoppas att allt arbete ska bli klart kring 2020, säger Thomas Rossing.

Det tog flera år av planering innan satsningen på Henriksberg kunde sätta igång. Först handlade det om att ta fram en ny detaljplan och det tog ett par år innan planen var klar och vann laga kraft 2011. En hel del berg sprängdes bort under det förberedande arbetet.

– Den största sprängningen som vi gjorde handlade om att göra fri sikt åt båda håll vid utfarten och det är något som vi är skyldiga att göra. Det är också så att vi måste spränga i området på ett sådant sätt att de som exempelvis har rullator ska kunna ta sig fram i området.

ANNONS

Rossing medger att sprängsten har lagts ut på ett lite okänsligt sätt i området. Men allt material behövs för att göra i ordning området och det är till och med så att måste köpa in makadam från annat håll.

– Vi kommer att snygga till i hela området, säger han.

ANNONS