Torbjörn Stensson (S) är socialdemokrat och representerar dem i fullmäktige. Efter veckans möte i Arbetare-kommunen ville de trots allt ersätta honom med Bo Göthesson trots att nämnderna tillsätts av fullmäktige.
Torbjörn Stensson (S) är socialdemokrat och representerar dem i fullmäktige. Efter veckans möte i Arbetare-kommunen ville de trots allt ersätta honom med Bo Göthesson trots att nämnderna tillsätts av fullmäktige.

Fortsatta strider runt Stensson

Torbjörn Stensson (S) motarbetas nu också i nämnderna. På gårdagens sammanträde i Miljö- och byggnadsnämnden blev han hårt ansatt av Bo Göthesson (S) som ville ersätta honom.

ANNONS
|

Vid sammanträdet började Bo Göthesson (S) med en yrkan att de valda justerarna av protokollet skulle bytas eftersom Torbjörn Stensson inte längre representerade Socialdemokraterna.

– Det är ren oförskämdhet, säger Torbjörn Stensson om hans uttalande.

Göthesson ville att Stensson skulle ersättas som vice ordförande i nämnden av honom själv för han var nominerad av Socialdemokraterna till den posten.

– Det är ett förankrat beslut i Arbetarekommunen, sade Bo Göthesson (S).

– Det är fullmäktige som utser ledamöterna i nämnderna, jag är utsedd av fullmäktige. Jag tycker att du ska gå hem och läsa på kommunallagen, sade Torbjörn Stensson (S).

Förlorade

ANNONS

Efter omröstning om vilka som skulle justera protokollet förlorade Göthesson. Yngve Larsson (FP) och Torbjörn Stensson (S) blev valda till justerare. De interna stridigheterna i Socialdemokraterna sprider sig ut i nämnderna och tar tid och engagemang av ledamöterna. Efter att de kommit överens om att tillsätta en samrådsgrupp där ordförande, vice ordförande och Bo Göthesson ingick kunde frågan läggas till handlingarna.

– Jag vill föra till protokollet att det är Socialdemokraternas gruppledare Bo Göthesson som är med i samrådsgruppen, sade Bo Göthesson (S).

Under mötet var Torbjörn Stensson (S) tydligt förbannad över påhoppet från Bo Göthesson (S), men efter att Hans Nordlund (M) tyckte att det räckte med S-interna stridigheter lugnade stämningen ner sig och sammanträdet fortsatte.

– Bo Göthesson har förklarat krig mot mig, ändå ska han sitta i samma grupp som mig, säger Torbjörn Stensson (S).

Torbjörn Stensson (S) ser det som ett förakt mot väljarna att bete sig som de gör i nämnderna: Om väljarna röstar på fel person så utser de en annan efter sitt eget tyckande. Av de som i dag finns i fullmäktige och nämnder är det fem personer som inte ens var med på listan under valet, Bo Göthesson är en.

Socialdemokrat

– Jag är socialdemokrat. Om ingenting händer med de styrande i partiet till nästa val och jag vill fortsätta med politiken måste jag byta parti. Jag kommer inte att finnas med på deras lista, säger Torbjörn Stensson (S).

ANNONS
ANNONS