Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Båtstöld
Tjuvarna stal två båtmotorer i centrala Lysekil mellan den 29 och 30 december.

Fräck stöld av båtmotorer i centrala Lysekil

En ovanligt fräck stöld av två båtmotorer till ett värde av cirka 200000 kronor inträffade natten till lördag i de centrala delarna av Lysekil. Tjuvarna hade åkt fast om ägaren som köpt larm inte väntat med installationen.

– Ägaren ville först vänta tills det blev varmt ute och det var lite synd, säger polisinspektör Tomas Andersson på Båtsamverkan i väst.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

De motorer som stulits är en Suzuki DF 90 ATL ifrån 2010 och en Honda på 60 hästkrafter. Stölden inträffade i Dona som ligger i de centrala delarna av Lysekil natten mellan den 29 och 30 december.

Enligt Båtsamverkan väst var kablarna till motorerna klippta. Dessutom stals själva styrningen från en av båtarna. Enligt Andersson har en bil var synlig på platsen under natten och det finns misstankar om att bilen på något sätt har med stölden att göra.

– Det finns de som tror att man är liter skyddad mot den här typen av stölder om man bor på en ö eller på en halvö, säger Tomas Andersson. Men så är inte fallet. De som är ute efter båtmotorer bryr sig inte om något sådant så det gäller att ha koll på sina saker.

MEST LÄST