Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Vattnet forsade ut. Gullmarsgymnasiet i Lyskil utrymdes under måndagen.

Gymnasium fick utrymmas

En brand i ett omklädningsrum på Gullmarsgymnasiet i Lysekil ledde till att en sprinkler löstes ut. Vattnet sprutade ut med mellan 50 och 75 liter i minuter på andra våningen. Det slutade med att skolan där det går omkring 600 elever fick utrymmas.

– Vi hoppas kunna starta undervisningen som vanligt redan under tisdagen, säger Sven-Olof Lundqvist, en av rektorerna på skolan.

Incidenten inträffade klockan 12.30 på måndag. Det som hände var att några kläder i ett omklädningsrum av okänd anledning började brinna. Det är oklart hur detta kom sig men polisen kallades snabbt till plats för att utreda saken.

Branden i kläderna ledde i sin tur att vattnet plötsligt började spruta från en sprinkler i taket. Det var inte några små mängder vatten som forsade ut på golvet, det handlar om mellan 50 och 75 liter i minuten.

– Det är inte branden som är det största problemet utan det är allt vatten som runnit ut på golvet, säger Lars Bjurström, jourhavande räddningsledare på räddningsförbundet Mitt Bohuslän.

Det som hände under måndag eftermiddag var att en saneringsfirma kallades till platsen för att torka upp golvet.

Händelsen på Gullmarsgymnasiet orsakade en febril verksamhet på skolan. Det togs snabbt beslut att utrymma lokalkerna där det går cirka 600 elever.

– Vi har haft brandövning för ett par månader sedan så det tog inte lång tid innan byggnaden var tom, säger Sven-Olof Lundqvist.

MEST LÄST