Fastighetsbolaget Willhelm har sålt 300 bostäder i Lysekil till Akka Egendom.
Fastighetsbolaget Willhelm har sålt 300 bostäder i Lysekil till Akka Egendom.

Köper 300 hyreslägenheter i Lysekil

Ytterligare en stor fastighetsaffär har genomförts i Lysekil. Den här gången är det fastighetsbolaget Willhem som sålt cirka 300 hyresrätter till Akka Egendom.  Företaget Willhem har ägt bostäderna sedan i oktober förra året.

ANNONS
|

Det är fastighetsbolaget Akelius som i oktober förra året sålde cirka 300 bostäder och kommersiella fastigheter till Willhem.

Nu har bostäderna efter bara några månader sålts vidare. Det handlar om 297 lägenheter totalt i Centrumhuset och södra hamnen och ett antal kommersiella fastigheter, bland annat den lokala bokhandeln. Det handlar om en total boendeyta på drygt 32000 kvadratmeter. – För Akka Egendom är detta ett bra och rationellt bestånd i en intressant ort. Vi har goda erfarenheter av tidigare förvärv från Willhem och ser fram emot att ta över som en ny långsiktig ägare. Det finns cirka 80 till 90 kommuner i Sverige där vi har intresse av att köpa och förvalta hyreslägenheter. Vår ambition är att växa ytterligare i regionen genom tilläggsförvärv, säger Akka Egendoms VD Henrik Jussi-Pekka. Akka Egendom grundades 2015 och har som strategi att investera i bostadsfastigheter i små och medelstora kommuner. Bolagets mål är att bygga upp en portfölj om 6 000-8 000 lägenheter. Efter förvärvet i Lysekil uppgår det totala beståndet till drygt 2 000 lägenheter. – Vi säljer beståndet i Lysekil av effektiviseringsskäl och är glada att få lämna över till Akka Egendom, som har en hög ambition när det gäller förvaltning och service, säger Willhems vd Mikael Granath i ett pressmeddelande i tidningen Hem och hyra. För den lokala hyresgästföreningen kom försäljningen som en överraskning. – Vi hade inte fått någon information alls om detta utan fick reda på försäljningen via et pressmeddelande, säger Lars Brink, ordförande i den lokala hyresgästföreningen i de hus som ingår i Williams bestånd i Lysekil. Jag vet inte något alls om det här fastighetsbolaget.

ANNONS
ANNONS