Krögarparet Torbjörn och Georgina Johansson fick rätt mot Lysekils kommun.
Krögarparet Torbjörn och Georgina Johansson fick rätt mot Lysekils kommun.

Känt krögarpar fick rätt mot kommunen

Företagarna Torbjörn och Georgina Johansson som har drivit restaurang Sjökanten i Lysekil förlorade sitt serveringstillstånd för några månader sedan. Nu har de fått rätt i Förvaltningsrätten. Samtidigt överväger paret att stämma kommunen.

ANNONS
|

– Det känns verkligen bra att vi fått rätt i Förvaltningsrätten, säger Torbjörn Johansson. Det är en upprättelse för oss. Samtidigt har kommunens agerande lett till stora negativa konsekvenser för oss. Vi har förlorat en hel del pengar på det som hänt och tvingats sälja Sjökanten. Dessutom har processen lett till en hel del kostnader för advokater.

Anledningen till att serveringstillståndet drogs in var att kommunen gått igenom företagets bokföring och påträffat vissa mindre brister. Enligt Johansson beror de här bristerna på olika typer av missförstånd.

– De här bristerna rättades till först i förhandlingarna i förvaltningsrätten, säger Torbjörn Johansson.

ANNONS

Det som återstod handlade om tre praktikanter från Serbien. Enligt Johansson hade migrationsverket get sitt godkännande för detta. Men kommunen hävdade att det handlade om otillåten arbetskraft.

Socialnämnden beslutade att dra in serveringstillståndet med siffrorna 7-4.

– Jag anser fortfarande att vi gjorde rätt som drog in serveringstillståndet, säger Maria Forsberg (S), ordförande i Socialnämnden.

Vill du kommentera att paret Johansson överväger att kräva kommunen på skadestånd.

– Det står dem fritt att göra detta, svarar Maria Forsberg. Vi tänker inte få vidare eftersom restaurangen är såld.

ANNONS