Flera kajer i centrala Lysekil är i dåligt skick.
Flera kajer i centrala Lysekil är i dåligt skick.

Kajer måste renoveras för fyra miljoner

Flera kajer i de centrala delarna av Lysekil måste repareras för att undvika framtida problem. Det handlar bland annat om att åtgärda så kallade slukhål längs turiststråket och under vägen längs en sträcka från Anderssons kaj och förbi Rosvikstorg.

ANNONS
|

Det krävs en hel del åtgärder för att kajerna ska kunna fungera de närmaste åren. Ett antal mindre reparationer bör genomföras både vid kajerna i de centrala delarna av Lysekil och vid Grötö rev under 2017. För att göra en sådan satsning måste det göra en omfördelning av de 15 miljoner som redan har avsattas för reparation av fiskhamnskajen.

Det som föreslås är att fyra miljoner avsätts i år för flera mindre reparationer under 2017, bland annat vid Lysekils turiststråk. Nu ska politikerna i kommunstyrelsens ledningsutskott diskutera frågan.

Flera akuta åtgärder

Den utredning som gjorts av Lars Henningsson på kommunens fastighetsenhet visar flera akuta åtgärder måste utföras under 2017. Slukhålen längs turiststråket från Anderssons kaj och förbi Rosvikstorg måste åtgärdas på grund av de hålrum som orsakats av att grus och annat material bakom kajstenarna och under vägbanan sakta spolats bort av havsvattnet.

ANNONS

Ska minska risken för ras

Flera åtgärder utanför Havets hus måste vidtas för att minska risken för ras, bland annat vid infarten till havsfiskelaboratoriet som har stängts av. gångbron till kallbadhuset och ett av betongfundamenten i Havsbadsområdet måste också åtgärdas.

Det finns också planer när det gäller Grötö rev. Kajen, som bedöms vara i bra skick, måste repareras för cirka en miljon. Däremot måste det satsas mer för att få ordning på området vid fiskhallen som är avstängt sedan en längre tid.

ANNONS