Nu kräver Lysekilspartiet och Miljöpartiet ett extra möter i kommunstyrelsen för att diskutera fiskeförbudet i norra hamnen.
Nu kräver Lysekilspartiet och Miljöpartiet ett extra möter i kommunstyrelsen för att diskutera fiskeförbudet i norra hamnen.

Kräver extra möte för att diskutera fiskeförbud

Frågan om fiskeförbud i norra hamnen i Lysekil måste tas upp till ny prövning. Det menar i alla fall Lysekilspartiet och Miljöpartiet som kräver ett extra möte i kommunstyrelsen för att diskutera frågan.

ANNONS
|

– Det fiskeförbud i norra hamnen som har tagits av de styrande politikerna går stick i stäv mot vad kommunen själv vill när det gäller att förankra beslut, säger Ronald Rombrant (Lysekilspartiet). I olika styrdokument står det bland annat hur viktigt det är med dialog innan beslut tas. Lysekilspartiet och Miljöpartiet kräver nu att det hålls ett extra möte i kommunstyrelsen där frågan prövas ännu en gång.

Läs också: Inför fiskeförbud

– Vi är övertygade om att man hade kunnat komma tillrätta med ordningsproblemen utan att behöva införa ett generellt fiskeförbud och tycker det är bättre att ha en dialog.

ANNONS

Läs också: Det luktar överklassreservat Rombrant vill avslutningsvis vara tydlig med att det inte är acceptabelt at kasta drag med krokar i samma område där det finns badande, småbåtar och folks om promenerar. Och att den som fiskar inte ska lämna kvar stora mängder fiskerens på bryggorna.

Läs också: Bättre med dialog

Det var i början av den här veckan som det blev känt att Lysekils kommun beslutat att sätta upp ett antal skyltar i norra hamnen med texten "Fiske förbjudet."

ANNONS