Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Foto: Andreas Olsson
Foto: Andreas Olsson

Läkare kritiseras för missad graviditet

En läkare tolkade en gravid kvinnas blödningar som ett missfall. Det visade sig dock att kvinnan var fortsatt gravid med ett barn som låg utanför livmodern. Nu kritiseras läkaren för den bristfälliga undersökningen.

Enligt nyhetsbyrån Siren bedömde läkaren vid Näl att kvinnans blödning berodde på missfall tidigt i graviditeten. Inga prover för att utesluta graviditet togs i samband med undersökningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Enligt uppgifter i anmälan till Ivo (Inspektionen för vård och omsorg) drabbades patienten fem dagar senare av akut smärta i buken vilket ledde till att kvinnan var tvungen att akut operera bort ett foster som låg utanför livmodern. Patienten skrev i anmälan att detta resulterade i en mycket stor blodförlust med efterföljande intensivvård. Enligt Ivo hade den akuta operationen troligen kunnat undvikas om graviditeten hade upptäckts.

Händelsen inträffade 2015 och efter att Ivo nu har prövat klagomålet riktas kritik till läkaren som enligt Ivo gjorde en bristfällig undersökning av patienten vid det aktuella vårdtillfället.

MEST LÄST