Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

_DSC0076
Nu kräver räddningstjänsten att bristerna i brandskyddet på Skaftö skola rättas till.

Måste förbättra brandskydd

Räddningstjänsten mitt Bohuslän har gjort en inspektion av brandskyddet på Skaftö skola i Grundsund och flera brister har upptäckts. Nu måste bristerna på skolan rättas till, bland annat när det gäller brandvarnarna.

– Det har vi rättat till veckan efter inspektionen, säger Märta Kvarneberg, biträdande rektor på Skaftö skola.

Skolan i Grundsund består av två byggnader och i skolan finns det elever i låg och mellanstadiet. I dag är skolan försedd med ett äldre larm som inte är heltäckande, enligt den framtagna rapporten.

I källaren där det bedrivs fritidsverksamhet upptäcktes bland annat en detektor som hängde ner från taket och inte fungerade. Det visade sig också att brandvarnarna vid lågstadiebyggnaden hade satts upp sporadiskt.

– Bristerna när det gäller brandvarnare fixades till redan veckan efter inspektionen, säger Märta Kvarneberg.

En annan brist som har upptäckts vid inspektionen är de skyltar av äldre modell som finns uppsatta i skolan och som har sämre förmåga at lysa upp om skolan snabbt skulle behöva utrymmas.

Förslaget från räddningstjänsten är att det befintliga larmet på skolan ska ses över och att det allra bästa är att installera ett nytt utrymningslarm på hela skolan. Och att nuvarande skyltar bör bytas eller belysas så att de syns bättre.

Det är kommunens fastighetsenhet som ansvarar för att rätta till olika brister i kommunens lokaler. Det är meningen att skolan i Grundsund ska renoveras under 2017 och 2018. Då kommer bristerna när det gäller larmet ska rättas till, enligt Kvarneberg.

MEST LÄST