Man häktades för Lysekilsrånet

En man i 25-årsåldern hemmahörande i Lysekil häktades på fredagen, misstänkt för rånet mot Preem i måndags. Mannen fortsätter att förneka brott.

ANNONS
|

Det var vid 19-tiden i måndags som larmet kom från Preem-macken på Landsvägsgatan i Lysekil. En ensam gärningsman ska ha tvingat till sig kontanter med hjälp av ett pistolliknande föremål och varit hotfull mot personalen. Han sprang sedan från platsen.

Den misstänkte anhölls i sin frånvaro i tisdags eftermiddag och kunde gripas i sin bostad på onsdagsförmiddagen. På fredagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för rån i normalgraden. Hans inställning till brottet har varit densamma under hela processen - han förnekar brott.

– Nu har vi fått två veckor på oss och ska göra vissa utredningsåtgärder. Förhoppningsvis kan vi bli klara, men det är viss teknisk bevisning som gör att vi kanske inte hinner. Vi får se om vi begär förlängning eller inte, säger åklagaren Carin Pedersen.

ANNONS

Pedersen begärde honom häktad för grovt rån, men rätten nöjde sig alltså med normalgraden.

– Det krävs ganska mycket för att det ska bli grovt rån och de gjorde bedömningen att det är normalgraden, säger hon.

Vad exakt som ledde till att polisen grep mannen vill Pedersen inte gå in närmare på, men hon medger att mackens övervakningskameror var till hjälp.

– Det har varit en del i bevisningen att kunna identifiera mannen, men inte ensamt avgörande, säger hon.

Mannen förekommer i belastningsregistret sedan tidigare.

ANNONS