Nu renoveras det för fullt i Havsbadsparken

Arbetet med att säkra området vid Havsbadsparken i Lysekil pågår just nu för fullt. Bryggorna förbi Curmans villa som hotade att rasa ner i havet har tagits bort och nya och säkrare bryggor håller på att sättas upp.

ANNONS
|

– Det här handlar om ett antal nödvändiga åtgärder som måste genomföras och det ser ut som om tidsplanen kommer att följas, säger Lars Henningsson, fastighetschef i Lysekils kommun.

En undersökning som gjordes under 2016 visade på flera olika problem i Havsbadsområdet som också är ett av de populäraste gångstråken i Lysekil, framför allt på sommaren när turister från hela Sverige kommer till Bohuslän.

Det finns flera tecken på att marken under Stenmurskajen och pålkajen har underminerats och att betongen skadats. På vissa platser finns det slukhål på grund av att kajen underminerats.

Dessutom är det så att gångbron till Kallbadhuset bedöms är i så dåligt skick att åtgärder krävs. Fyra miljoner har avsatts till ombyggnaden av området som pågår för fullt. Just nu är delar av området avspärrat.

ANNONS

– Det ser ut som om renoveringen av det här området blir klar den 31 maj och det innebär att tidsplanen kommer att hålla, säger Lars Henningsson.

Bryggan förbi Curmans villa håller just nu på att bytas ut på grund av akut rasrisk.

– Belastningen på bryggan var alldeles för hög, säger Lars Heningsson.

Bohusläningen har tidigare skrivit om att de pågående byggnadsarbetena innebär att den populära Båt och hav-mässan den 26 och 27 maj får ett delvis annat upplägg på grund av det här arbetet. De utställare som deltar på mässan kommer den här gången att hålla till i området vid parkeringen och framför Havsbadets veranda.

Båtarna från Kustbevakningen, polisen och sjöräddningen, som tidigare låg i Havsbadsområdet, ligger den här gången framför Havets hus. Och Vattenloppet som sedan några år genomförs i de centrala delarna av Lysekil med start i Havsbadsparken startar den här gånge utanför Havets hus.

ANNONS