Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Söderberg
Ricard Söderberg (S) har fått uppdraget som ordförande i Socialnämnden i Lysekils kommun.

Ny ordförande i Socialnämnden

Det blir Ricard Söderberg (S) som tar över ordförandeklubban i socialnämnden i Lysekil efter Maria Forsberg (S) som valt att lämna kommunpolitiken.

– Jag sitter redan i den här nämnden så det var nog ganska väntat att jag skulle nomineras till det här uppdraget, säger Ricard Söderberg.

Uppdraget som ordförande i Socialnämnden hör till de tyngsta politiska uppdragen i en kommun där många svåra frågor behandlas, exempelvis vård av äldre och omhändertagande av barn.

– Jag tycker att vi har ett bra samtalsklimat i den här nämnden, säger Ricard Söderberg. Det finns inte några större tvistefrågor bland oss politiker. Det är också viktigt att politiker och tjänstemän drar åt samma håll.

En viktig fråga handlar om att komma till rätta med socialnämnden ekonomiska problem med återkommande underskott i budgeten.

– Min uppfattning är att de pengar som har avsatts räcker. Det är viktigt att ha en bra struktur. Men jag vill också framhålla att det finns enstaka ärenden som kan påverka ekonomin.

Ricard Söderberg är född och uppvuxen i Lysekil och flyttade 1996 till Östersund för att läsa förvaltningskunskap med inriktning mot miljö. Han har också gott på personalprogrammet och har 7 års utbildning på universitet bakom sig. För ett par år sedan bestämde han sig för att flytta hem till Lysekil.

– Mitt hjärta har hela tiden funnits i Lysekil och här bor mina vänner och min familj, säger han. Det är därför som jag bestämde mig för att flytta hem igen.

MEST LÄST