Vill veta mer. Styrelsen för kommunala bostadsbolaget Lysekilsbostäder vill att flera frågetecken rätas ut innan stationen kan byggas.
Vill veta mer. Styrelsen för kommunala bostadsbolaget Lysekilsbostäder vill att flera frågetecken rätas ut innan stationen kan byggas.

Oklart när ny ambulansstation kan byggas

Det mesta pekar på att det ska byggas en ny ambulansstation i det nya industriområdet Dalskogen 3 i Lysekil. Det har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat. Det är Lysekilsbostäder som ska ansvara för bygget. Men det blev inget beslut när bolagets styrelse behandlade frågan.

ANNONS
|

– Det jag kan säga är att det finns ett antal frågetecken som först måste rätas ut innan vi kan ta beslut i frågan, säger Rickard Åkerman (M), ordförande i Lysekilsbostäder.

Bakgrunden till det här ärendet är att nuvarande ambulansstation vid Rosvikstorg inte uppfyller dagens krav när det gäller arbetsmiljö och sätt att fungera. En majoritet av politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott tog nyligen beslut att ge Lysekilsbostäder i uppdrag att genomföra satsningen och teckna ett projekteringsavtal med Västfastigheter.

– Det vi vill är att bygget ska komma igång så fort som möjligt, säger Jan-Olof Johansson (S), kommunalråd i Lysekils kommun. Men det går inte att fortsätta förrän Lysekilsbostäder tagit beslut i ärendet.

ANNONS

Lysekilspartiet yrkade på återremiss i kommunstyrelsens arbetsutskott med motiveringen att Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän har lämnat in en begäran om en ny brandstation. i andra hand yrkade partiet på avslag till det framtagna förslaget att låta Lysekilsbostäder genomföra satsningen.

Men deras förslag röstades ner av Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna i kommunstyrelsens arbetsutskott.

ANNONS