Premiär för Saltön i slutet av augusti

Den 20 augusti är det premiär för den fjärde säsongen av dramaserien Saltön som spelats in på Skaftö. Den fjärde säsongen spelades in 2015 och snart är det dags för premiär.

ANNONS
|

Det är Film i väst som på sin hemsida berättar om den förestående premiären den 20 augusti. Dramaserien bygger på författaren Viveca Lärns böcker om det lilla kustsamhället på västkusten med det fiktiva namnet Saltön.

Även den här gången är det dags att träffa tobakshandlaren Blomgren (Tomas von Brömssen), hans fru Emily (Anki Larsson), den rotlösa Johanna (Ulla Skoog) och den pedantiske ostronfiskaren Bengt (Claes Malmberg) som kommer tillbaka som en helt förändrad person efter sin resa till Indien. Iett av avsnitten dyker förre fotbollsspelaren Glenn Hysén upp.

Fjärde säsongen inleds med att baddräktsmiljonären Philip O’Don (Erik Ståhlberg) öppnar en luxuös spaanläggning på ön. Kjell-Albert ”Kabben”, ägare till krogen Lilla Hunden, är rädd för att få konkurrens av det nya spaet.

ANNONS

Och inte blir det bättre när ”Göteborgs rikaste man” Roger Holkfjell (Claes Ljungmark) dessutom vill öppna havshotell på den lilla ön.

– Det är mycket vackra men komplicerade kärlekshistorier där det uppstår en rad kulturkrockar, fjärde säsongen är överlag mer mustig rent relationsmässigt och mer vågad, säger Lena Koppel som både skrivit manus och regisserat den nya säsongen i en kommentar på Film ivästs hemsida.

Serien om Saltön baseras på Viveca Läns böcker. TV-serien visades första gången 2005 och blev en stor publikframgång i Sverige.

ANNONS