Rekord av inbrott i sjöbodar

Under en och samma natt gjordes inbrott i 54 sjöbodar och tre båtmotorer stals.

ANNONS
|

Det var i Kleva-Sandviks hamn på Härnäset i Lysekil som inbrotten gjordes natten mellan måndag och tisdag. Inte mindre än 54 sjöbodar har haft påhälsning när hittills okända personer har klippt upp låsen till sjöbodarna. Tjuvarna kom bland annat över tre båtmotorer under sin framfärd. Närboende har sett en skåpbil i området men det är oklart om den har något med det inträffade att göra.

En av de stulna båtmotorerna fanns i ett skjul vid ett fritidshus på Utängsvägen. Där har någon brutit upp en altandörr till själva huset och tagit sig in och tagit saker. Sedan har man stulit en båtmotor som satt på en båt som förvarades i det öppna skjulet. Motorn satt fast med fyra kättingar, men de har tjuven kapat och sedan skruvat bort motorn.

ANNONS

Det har inträffat en rad stölder av båtmotorn redan. Bland annat i Grebbestad där någon stal växelhus och propeller på en båtmotor som stod på land.

–Jag har jobbat med båtbrott ett antal år nu och det här sticker ut. Hela vintern ser vi att det har stulits. I Sverige har det ökat med 60 procent första kvartalet jämfört med i fjol, så vi ser ett förändrat arbetsätt från ligorna, säger Thomas Andersson, regional samordnare på Polisen Båtsamverkan Väst, till P4 Väst.

ANNONS