Ryckte ut på olycka – föraren var borta

SOS fick under onsdagsförmiddagen in ett larm om en personbil som låg i diket på väg 161 i Lysekil. Räddningstjänst och ambulans skickades då till platsen men bilen tom och låst.

ANNONS
|

Lars Bjurström på räddningstjänsten i Lysekil berättar att det inte är ovanligt att de får åka ut till tomma bilar som ligger i diken.

– Det är inte ovanligt att man får stopp på bilen, får punka eller kör ner i diket. Sen ringer man någon som kommer och hämtar upp en och då står bilen där tills den blir hämtad av bärgare, säger han.

En förbipasserande hade under onsdagsförmiddagen sett en bil som låg i diket på väg 161 i Lysekil och hade då ringt till SOS. Räddningstjänsten skickades dit men vände snabbt hem igen när de insåg att bilen var tom.

ANNONS

– Det händer att folk är snälla och ringer SOS när de ser en bil i diket som de misstänker är en olycka. SOS ber dem då se efter om det är någon kvar i bilen men då har många redan kört vidare. Det hade ju sparat oss tid om personen som larmade kunde se efter om det var någon kvar vid bilen, säger Lars Bjurström.

Tomma bilar som hittas längst vägarna brukar räddningstjänsten markera och ärendet lämnas sedan över till polisen.

– Vi brukar tejpa på dem rejält med band. Annars blir det lätt att vi får åka ut dit flera gånger eftersom folk tror att det är en bilolycka, säger Lars Bjurström.

ANNONS