Utsikt över både Lysekil och Gullmarsfjorden. Det är inga vanliga lägenheter utan det är lägenheter med det lilla extra.
Utsikt över både Lysekil och Gullmarsfjorden. Det är inga vanliga lägenheter utan det är lägenheter med det lilla extra.

Så blir lägenheterna i skolan

Elva lägenheter i en skola, nu är det snart verklighet. Överklagan på bygglovet avslogs av Länsstyrelsen i går, så nu är det full fart på byggandet. Om det går enligt planerna är det inflyttning i slutet av augusti.

ANNONS
|

En överklagan av bygglovet att göra om Färgarskolan till bostadsrätter har inneburit att byggnationen har fördröjts med några månader. Överklagandet av bygglovet fick avslag av Länsstyrelsen så nu har ombyggnationen tagit fart på riktigt igen. Sedan i mitten av augusti när bygglovet överklagades och fram tills nu har det röjts inne i den gamla skolan, men ingenting är byggt på utsidan.

– Vi kommer att behålla den gamla charmen på huset, högt i tak och vi ska behålla de gamla trapphusen. Det är inga vanliga standardlägenheter vi bygger här, säger Torbjörn Johansson, från Kvarnberget i Lysekil AB.

Sju av elva är sålda

ANNONS

Torbjörn Johansson köpte fastigheten av Lysekils kommun för motsvarande 5,6 miljoner kronor i början av förra året och planer gjordes för att bygga om huset till elva exklusiva lägenheter. Enligt planerna skulle de vara färdiga för inflyttning i maj i år men det kommer man inte att hinna med, den nya tidsplanen är att det ska vara inflyttning i slutet av augusti. Alla lägenheter förutom fyra är redan sålda, intresset har varit mycket stort för att bo i den gamla skolan. Den mest spektakulära lägenheten högst upp är tingad av Torbjörn själv.

– Det kommer vara både spa och träningslokal i källaren, gemensamhetsutrymme och en liten verkstad, säger Torbjörn Johansson.

Alla överklaganden som fördröjt byggandet har varit mycket kostsamt för Torbjörn, när bygglovet var upphävt under överklagningstiden drog banken tillbaka lånen på huset. Torbjörn fick efter noga övervägande byta bank med allt vad det innebär. Under perioden utan bygglov har det varit tre eller fyra snickare i fastigheten mot normalt nästan femton snickare. Det är miljonbelopp som det har kostat, plus att de fått ändra två av lägenheterna på tredje våningen och gått ner i pris på dessa.

– Det är klart att man har varit orolig, speciellt när Länsstyrelsen klankade ner på kommunens arbete, men om vi inte fått tillbaka bygglovet hade vi fått göra nattklubb eller någonting i stället, säger Torbjörn Johansson och skrattar.

ANNONS
ANNONS