Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Kungsgatan
De boende i Lysekils kommun blir allt mer nöjda när det gäller kommunen och dess verksamhet.

Tummen upp i ny medborgarundersökning i Lysekil

De boende i Lysekils kommun är allt mer nöjda när det gäller kommunen, dess verksamhet och omgivningen nära havet. Det visar svaren i den medborgarundersökning som Statistiska centralbyrån gjort hösten 2017.

Hur ser medborgarna på kommunen som en plats att bo och leva på? Vilken uppfattning har man om kommunens verksamhet? Och hur ser medborgarna på möjligheterna till inflytande i kommunen?

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det är tre frågeställningar som finns med i medborgarundersökningen som Lysekil deltagit i vid flera tillfällen sedan 2007. Det är ett slumpmässigt urval på 1200 personer i åldrarna 18 till 84 år som tillfrågats om de ville svara på enkäten. 44 procent valde att svara på de frågor som ställdes.

Det betyg som gavs när det gällde kommunen som en bra plats att leva på hamnade på index 53 och det är en liten förbättring jämfört med för tre år då enkäten senast gjordes. Men resultatet är något lägre jämfört med genomsnittet för de 131 kommuner i Sverige som deltog i enkäten.

Betyget om kommunens verksamhet hamnade på 45 och det är lägre än genomsnittet som hamnade på 55. Betyget för inflytande i kommunen hamnade på 32 och det är lägre än genomsnittet som hamnade på 40.

En slutsats som kan dras i svaren är att många blivit mer positivt inställda till kommunens verksamhet jämfört med tidigare år. Saker som kan förbättra resultatet ytterligare är satsningar på nya bostäder, ökad trygghet, bättre arbetsmöjligheter, fler fritidsmöjligheter, mer äldreomsorg, bättre gator och vägar och satsningar på mer miljöarbete och kultur.

MEST LÄST