Blåljus. Insändarskribenten vill att både polis och politiker agerar mer mot hot och våld i samhället.
Blåljus. Insändarskribenten vill att både polis och politiker agerar mer mot hot och våld i samhället.

Två anhållna misstänkta för mordförsök

Polis utreder försök till mord i Brastad efter bråk.

ANNONS
|

Det var vid halv elvatiden på måndagen som polisen fick larm om att två personer har knivskadats i samband med ett bråk. Även ambulans larmas ut till adressen.

När polis kommer fram fanns där två män som har blivit knivskurna utomhus, den ena av dem körs till Näl med skador i buken. Det är en man i 40-årsåldern.

- Jag har inga uppgifter om hur allvarliga skadorna är, men det är en kniv och han är skadad i buken ... , säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen.

Senare meddelar sjukhuset att mannens läge är allvarligt men stabilt.

Den andre mannens skador ska inte ha varit lika allvarliga.

ANNONS

- Han är skadad i båda händerna, om det är avvärjningsskador eller nåt annat det vet jag inte, säger Christer Fuxborg.

Efter informationsinhämtning på platsen kan polisen gripa två personer som befinner sig i en närbelägen bostad. Dessa körs till polisstationen i Uddevalla för vidare utredning.

Efter förhör beslutar åklagare på måndagskvällen att anhålla de båda männen, 35 och 40 år gamla. De är misstänkta för försök till mord.

Brottsplatsenspärrades av, både utomhus och inne i en lägenhet och en teknisk undersökning inleddes. Det är i nuläget oklart vad som ligger bakom bråket.

När Bohusläningen kommer till platsen på eftermiddagen är avspärrningarna borta. Enligt personer som tidningen pratar med har det tidigare varit stökigt vid platsen. Bland annat ska det ha kastats stenar och stuprännor.

-Vi har inte en hel bild av det inträffade. Mycket oklart än så länge, säger Christer Fuxborg.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

ANNONS