Post och telestyrelsen tvingar Bohus Media att sänka signalen på tre närradiosändare.
Post och telestyrelsen tvingar Bohus Media att sänka signalen på tre närradiosändare.

Tvingas sänka signal efter hot om böter

Effekten från tre närradiosändare i Bohuslän har varit så stark att det, enligt Post- och telestyrelsen, inneburit viss risk för störningar av flygtrafiken. Efter hot om böter på 150000 kronor har Bohus Media som driver verksamheten korrigerat nivåerna.

ANNONS

Sändarna som det handlar om finns i Stenungsund, Uddevalla och Lysekil, och är del av nätverket Radio Bohuslän. Vid kontroller upptäckte Post- och telestyrelsen (PTS) att signalen från de aktuella sändarna inte motsvarade det som anges i sändningsvillkoren. Om inte företaget justerade effekterna riskerades böter på 150000 kronor. Enligt myndigheten skulle signalerna potentiellt kunna störa flygtrafiken och företaget.

– Vi har drivit närradio i 20 år och hittills har det aldrig varit några problem, säger Krister Samuelsson på Bohus Media som tycker att påståendet att signalerna från de tre närradiosändarna skulle störa flygtrafiken är helt barockt, säger han och tillägger:

ANNONS

– Jag skruvade ner nivåerna på sändarna så fort jag fick brevet från Post och telestyrelsen och för min del är detta avklarat, säger Krister Samuelsson.

ANNONS