Än är inte sista ordet sagt när det gäller framtiden för det särskilda boendet Gullvivan på Skaftö.
Än är inte sista ordet sagt när det gäller framtiden för det särskilda boendet Gullvivan på Skaftö. Bild: Ingvar Spetsmark

Utredning om Gullvivan måste kompletteras

Den utredning som tagits fram och som handlar om framtiden om det särskilda boendet Gullvivan på Skaftö måste kompletteras. Det har socialnämnden i Lysekils kommun beslutat.

ANNONS
|

Socialdemokraterna och Lysekilspartiet enades i nämnden om et förslag att skicka utredningen på återremiss.

– Vi vill att det tas fram mer fakta när det gäller ekonomin, säger Ricard Söderberg (S), ordförande i Socialnämnden. Dessutom vill vi ha reda på hur Lysekilsbostäder uppfattning när det gäller tankegångarna att bygga om Gullvivan till trygghetsboende.

De två partierna vill dessutom ha et yttrande från den referensgrupp arbetar med den här frågan på Skaftö. Och vänta in ett lagförslag på något som kallas för mellanboende.

Det rådde delade meningar om utredningen i socialnämnden. Moderaternas uppfattning är att Gullvivan ska byggas ut och få 40 platser totalt. Centern, Liberalerna och Kommunistiska partiet yrkade på återremiss och framförde på mötet ytterligare ett antal önskemål när det gällde Gullvivan.

ANNONS
ANNONS