Under eftermiddagen kan det bli en hel del regn och lokala åskväder.
Under eftermiddagen kan det bli en hel del regn och lokala åskväder.

Villor översvämmade i Skalhamn

Det kraftiga skyfallet på fredag kväll orsakade problem i Skalhamn i Lysekils kommun. Två villor drabbades av översvämning och räddningstjänsten fick rycka ut. Nya regn väntas under lördag eftermiddag.

ANNONS
|

– Under förmiddagen ligger det en hel del moln utanför Orust och Tjörn men i övriga området är det en hel del sol, säger Erik Rindeskär, meteorolog på väderbyrån Foreca. Sedan kan det bli så att det här vädersystemet drar in mot land och under eftermiddagen kan det förekomma en del regnskurar. Det kan också bli en del åskväder lokalt.

Under fredag kväll drabbades flera av ett kraftigt regnoväder i bland annat Skalhamn och Kungshamn.

– Den här gången var det två villor i Skalhamn som drabbats av översvämning, säger Lars Samuelsson, jourhavande insatsledare på räddningstjänsten.

I en av villorna fick räddningstjänsten pumpa ut vatten ur källaren i villan. I den andra vilan behövdes inte detta eftersom villaägaren hade skaffat sig en egen pump. Skalhamn är en plats där det ofta inträffar översvämningar i villor. Nyligen skickade ett 100-tal fastighetsägare en skrivelse till kommunen med en begäran att något måste göras åt VA-nätet i Skalhamn.

ANNONS

Under fredagen var det en hel del problem i Göteborgsområdet. Räddningstjänsten i Göteborg fick in ett 70-tal larm om översvämningar och hagelskurar och ett köpcentrum i Partille drabbades av översvämning. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för höga vattenflöden i Hallands län på grund av regnet, något som kan innebära mindre problem med översvämningar.

ANNONS