Välbesökt mässa gav inspiration

Det var många som tog tillfället i akt att besöka årets inspirationsmässa i Skaftö Folket hus i Grundsund som arrangerades för fjärde året. Det var stundtals så mycket folk att det var svårt att ta sig fram i lokalen.

ANNONS
|

– Jag är verkligen nöjd över skaftöbornas stora intresse, säger Catharina Ragnestål som är ansvarig för mässan i samarbete med bland annat Smulans hundsalong, Agneta Göthesson, Gun Jacobsson och Meta Lundqvist från Skaftö Folkets hus.

Ett 20-tal företag från i första hand Skaftö som deltog i inspirationsmässan. Catharina Ragnestål tog tillfället i akt att delta i modevisningen som mannekäng.

– Det kändes aningen pirrigt att gå upp på scen, säger hon. Det är första gången som jag prövar på något sådant.

De flesta som deltog i inspirationsmässa såg ut att trivas.

– Det känns verkligen bra att det ordnas något kul på Skaftö den här tiden på året, säger Gun Jacobsson.

ANNONS

Väninnan Margareta Simonsson höll med.

– Det är bra att de lokala företagen får möjlighet att visa upp sig på det här sättet, säger hon.

Det är andra året som den här mässan arrangeras i Folkets hus i Grundsund. Tidigare har mässan hållits i Rågårdsviks pensionat.

Temat den här gången var manligt och kvinnligt. Enligt Ragnestål är det viktigt att besökarna ska få en känsla av att må bra och unna sig lite flärd i vardagen. De som ställer ut har också möjlighet att visa upp sina produkter och knyta nya nätverk.

Ett populärt inslag var bh-skola med Susann Dahlquist som säljer kläder på uppdrag av PXC Underwear.

– Det är en hel del saker som man måste tänka på när man köper ett sådant plagg, säger hon. En viktig sak att tänka på är att köpa en bhsom har rätt kupor. Det är viktigt att ta hänsyn till vilken form brösten har.

Har du något råd att ge till de män som ska köpa en ny bhtill sina fruar och flickvänner i julklapp?

– Det är viktigt att de som ska få en bhi present först får möjlighet att prova om den passar eller inte.

ANNONS