Köer bildades tidvis vid den stora trafikkontrollen på E6 norr om Strömstad
Köer bildades tidvis vid den stora trafikkontrollen på E6 norr om Strömstad Bild: Jakob Simonson

Många kontrollerade - få förseelser

Vid onsdagens stora poliskontroll vid E6 Värmlandsbro togs 1100 utandningsprov. Bland dem upptäcktes tre rattfyllerister.

ANNONS
|

Insatsen genomfördes vid på- och avfarterna vid Värmlandsbro mellan klockan 09.30 och klockan 14.00, i båda körriktningar.

Polisområde Fyrbodal, gränspolissektionen och trafikpolissektionen samarbetade med Trafikverket, Kronofogden, Tullverket samt norsk polis och tull.

- Jag ser en stor vinst i att samverka. Ur mitt perspektiv har vi fått till en bra logistik kring tekniken, som underlättar samverkan fullt ut över norska gränsen, säger polisinsatschef Jörgen Olsson i ett pressmeddelande.

Förare och fordon inspekterades. Man gjorde också kontroller för att upptäcka personer utan rätt att vistas i landet. Någon sådan fann man inte.

Förutom de tre fallen av rattfylleri fick en bil körförbud, det blev ordningsbot för ett fall där en yrkeschaufför saknade tidsbok, ett fall av otillåtna lyktor och ett fall av slitna däck . I två kontroller fann man att vägavgift inte var betald och och i ett fall utfärdades körförbud. Två olovliga körningar avslöjades liksom ett brukande av falsk urkund.

ANNONS

Ett antal lastbilar och bussar kontrollerades utan att få någon anmärkning.

ANNONS