Sten Brandt.
Sten Brandt. Bild: Ingvar Spetsmark

Brandt Bil planerar att bygga ut i Dingle

Brandt Bil har långt framskridna planer på att bygga ut sin anläggning i Dingle. Det handlar om en satsning i tre etapper på drygt tio miljoner kronor som kommer att leda till ett antal nya arbetstillfällen.

ANNONS

– Det är meningen att hela anläggningen ska snyggas till och byggas ut, säger Christopher Brandt, vd på Brandt Bil.

Brandt är en bilkoncern med 22 olika anläggningar på 18 orter som säljer ett antal bilmärken, bland annat Volvo, Ford, Mazda och Renault. Nu är det meningen att anläggningen i Dingle ska byggas ut. På fredag ska politikerna i samhällsbyggnadsnämnden i Munkedal få information om företagets planer på att expandera i Dingle.

– En sak som ska diskuteras är frågan om bygglov, säger Matheus Enholm (SD), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Enligt nuvarande planer ska anläggningen i Dingle renoveras och byggas ut i tre steg.

ANNONS

– Det vi ska göra allra först är att bygga ut däckverkstaden och göra en satsning på ett nytt och större däckhotell. Steg två innebär att nuvarande verkstad och skadeverkstad kommer att renoveras, säger Christopher Brandt.

I bolagets planering finns också tankar på att snygga till nuvarande bilhallen i Dingle. Detta kommer preliminärt att ske i början av 2021.

Brandt Bil kommer att satsa ett antal miljoner på att renovera anläggningen i Dingle. Detta kan innebära ett antal nya arbetstillfällen.

– Vi utökar verksamheten i Dingle med ambitionen att skapa fler jobb, säger Christopher Brandt.

ANNONS