Konstverk. Per Schützer har tidigare ställt ut i Munkedal och nu kommer han tillbaka - 20 år senare för en ny utställning.
Konstverk. Per Schützer har tidigare ställt ut i Munkedal och nu kommer han tillbaka - 20 år senare för en ny utställning.

"Det känns som att komma hem igen"

För konstnären Per Schützer tog det tid innan han hittade sin egen stil i måleriet. Nu kommer han till Munkedal, där han en gång i tiden började ställa ut sina konstverk.

ANNONS
|

Per Schützer är född i Karlstad men bor i dag i Nässundet, som ligger i Kristinehamn. På 90-talet gick han en tvåårig utbildning i bild och form på Kyrkerud och det var då som intresset för akvarell växte.

– Men det varade bara några år sedan tröttnade jag och övergick helt och hållet till akryl. Nu målar jag endast med rött, gult och blått, utöver svart och vit. Detta trivs jag jättebra med och nu känner jag att jag har hittat min grej, säger han.

Per Schützer har haft ett 20-tal konstutställningar i Bohuslän, Värmland och Stockholm. Utöver färger och formen är det djupet och ljuset som han vill fånga.

ANNONS

– Allting jag skapar kommer inifrån och från min egen fantasi, tillägger han.

2014 öppnade Per Schützer sin egen galleria som fick namnet Galleri Schützer. Där driver han även kurser i akryl i dag.

För 20 år sedan var han i Munkedal och hade en konstutställning. Nu kommer han alltså tillbaka och detta är något han verkligen ser fram emot.

– Det ska bli så kul. Jag har redan varit i kommunhuset och hängt upp mina tavlor. Men det ska bli jättekul att få komma tillbaka, där det en gång i tiden började. Det känns som att komma hem igen, säger han.

Per Schützer utställning kan ses på Forums konstvägg i Munkedals kommunhus mellan den 9-30 mars.

ANNONS