Några av de som bjöd på underhållning var Hedvig Berdet på piano, Elin Fransson sjöng och spelade gitarr och Linnea Åkerblom på bas, här tillsammans med sin musiklärare Carl Klintenberg.
Några av de som bjöd på underhållning var Hedvig Berdet på piano, Elin Fransson sjöng och spelade gitarr och Linnea Åkerblom på bas, här tillsammans med sin musiklärare Carl Klintenberg.

Elever fick ovanlig avslutningspresent

Kungsmarksskolan firar 20 år vilket gjorde deras skolavslutning extra festlig med högt i tak.

ANNONS
|

När eleverna tar plats i skolans idrottshall, anländer 9E stolta och glatt sjungandes med varsin skolmatsalsbricka. Förklaringen får jag av rektorn på Kungsmarksskolan.

– Efter att vi slutade med brickorna i skolmatsalen blev det protester från eleverna, nu som avslutningspresent har de fått varsin bricka av skolköket, berättar Yvonne Andersson. Indragningen av brickor var för att spara på disken, men det ansåg niorna vara ofräscht, berättar hon.

Konferencier för avslutningen är Carl Klintenberg, musiklärare på skolan. Det är högt i tak och en riktig avslutningsstämning. Väl uttänkta skämt haglar och varvas med uppträdanden från elever.

Imitatören Erik Olsson kommer upp och är Morran, från tv-serien Morran och tobias, och publiken skrattar av förtjusning.

ANNONS

Under avslutningen delas även priset, Kungsmarkskronan, ut till de som jobbat lite extra bra på årets Muckshow. Priser så som Årets programledare, Bästa dans och Bästa bakomscenarbete delas ut med god motivering.

– Eleverna gör den här showen och tar entré för att täcka lite av kostnaderna till deras bal som de har i kväll på Torreby slott, berättar Yvonne Andersson.

Skolan har 320 elever och 30 lärare, och det är en bra stämning berättar Yvonne.

– Vi har en hög lärartäthet och vi arbetar med att klasserna ska bli sammansvetsade. Nu när man kan vara elaka mot varandra så lätt anonymt på internet, har vi arbetat med att göra klasserna så sammansvetsade som möjligt, och det har fungerat jättebra! berättar hon.

1995 byggdes Kungsmarksskolan som fick namnet efter området Stora Kungsmarken, där det under vikingatiden låg en kungsgård. Skolan hade tidigare årskurserna 6 till 9, men nu går de sista eleverna ut som gått fyra år på skolan. Numera finns årskurs 6 i Hedekas och Kungsmarksskolan har årskurs 7 till 9.

ANNONS