Här står Cayenne Röhrich, Jessika Ung, Gunnar Hedström och Bengt Johansson tillsammans med nya tillskottet Melissa.
Här står Cayenne Röhrich, Jessika Ung, Gunnar Hedström och Bengt Johansson tillsammans med nya tillskottet Melissa.

En tidig julklapp till ridklubben

Precis som andra ridklubbar i området har Munkedals ridklubb det tufft ekonomiskt. Men mitt i detta kom en tidig julklapp till ridklubben i lördags.

ANNONS
|

Julklappen bestod av hästen Melissa, som är ett elvaårigt sto och kommer från Tossene Gård. Munkedal hushållningsgille, som tillhör Hushållningssällskapet i Väst, hade nu bestämt sig för att hjälpa ridklubben, detta genom att köpa hästen Melissa.

I helgen hade ridklubben bjudit in till klubbtävlingen Lussehoppet. I samband med detta var Munkedal hushållningsgillets ordförande Gunnar Hedström och sekreteraren Bengt Johansson på plats.

– Vi har haft kontakt med klubben under många år, säger Gunnar Hedström. De har en fin, välskött anläggning som lägger ned mycket ideellt arbete på att hålla allt i ordning. När vi fick veta att de hade stort behov av en ny häst bestämde vi oss för att sponsra inköpet.

ANNONS

Och det var glada miner som mötte Gunnar Hedström och Bengt Johansson under helgens klubbtävling. Ridklubbens ridinstruktörer Cayenne Röhrich och Jessika Ung påpekade att det var en behövlig sponsring.

– Utan hästar är det svårt att bedriva ridskoleverksamhet, säger de och får medhåll från ridklubbens kassör Gunilla Hay.

– Vi är otroligt tacksamma och glada för både sponsringen och kontakten. Det är svårt för en ridklubb att få ekonomin att gå ihop, säger hon. Samtidigt som vi bedriver idrottsverksamhet för barn och ungdomar så äger föreningen anläggningen med tillhörande marker. Kontakten med Munkedal hushållningsgille är ett stort lyft för klubben och vi hoppas på ett fortsatt bra samarbete.

När det gäller framtiden ser Gunnar Hedström positivt på den och menar att förnyelse och föryngring är nyckelord.

– Det gäller att hitta nya vägar och knyta nya kontakter. Att hjälpa klubben kändes som rätt väg att gå. Det är viktigt med en levande landsbygd och vi vill hjälpa till att göra den tillgänglig för så många som möjligt.

Fakta: Hushållningssällskapet

Hushållningssällskapet är över 200 år gammalt. När sällskapet först etablerades utgjorde lantbruket grunden för nationens välstånd. Det behövdes ny kunskap för en mer rationell livsmedelsproduktion och man satsade på rådgivning, utbildning och utvecklingsprojekt.

Idag finns kunderna inom lantbruk, skog, livsmedel och flera andra näringar. Man driver bland annat naturbruksgymnasier och gårdar runtom i landet.

Sällskapet förmedlar kunskap och i Hushållningssällskapet Väst är spetskompetensen livsmedel. Gillet jobbar med att försöka fånga upp småproducenter och småskaliga rörelser som bedriver till exempel gårdsförsäljning.

Källa: Munkedal hushållningsgille

ANNONS