Förändring av kollektivtrafiken

Sommaren börjar nå sitt slut, vilket betyder att Västtrafik återgår till ordinarie tidtabeller. I Munkedal kommer kollektivtrafiken få ett helt nytt upplägg.

ANNONS
|

Dag för dag närmar sig hösten. Det betyder bland annat att Vässtrafiks linjetrafik kommer att återgå till ordinarie tidtabell.

Den nya tabellen kommer att gälla från och med 20 augusti och samtidigt som den träder i kraft passar Västtrafik även på att införa en del förändringar.

En kommun där det förändras ordentligt är Munkedal.

Anledningen till detta är att kommunen har upphandlat skolskjuts i egen regi, vilket gör att alla skolturer försvinner från Västtrafiks tidtabell.

– Utgångspunkten är att så få resenärer som möjligt ska drabbas av förändringarna. De som reste tidigare ska fortfarande ha möjlighet att resa kollektivt, säger Michaela Shaw, trafikupphandlare på Västtrafik.

ANNONS

Det innebär att tio skolbusslinjer tas bort. Därför kommer den övriga linjetrafiken att anpassas för gymnasielever och andra pendlare.

Även linje 837 kommer att upphöra och resenärer av linjen hänvisas till linje 872 och 875.

Linje 834 och 836 kommer att få nya tider för att möjligöra för att resenärer ska kunna komma med anknytande tåg och bussar.

En del andra ändringar kommer också att göras och all information finns på Västtrafiks hemsida.

– Det kan bli påverkan på vissa sträckor, men vi försöker få till att det förändras för så få som möjligt, säger Michaela Shaw.

ANNONS