Familjecentralen firade 10 år

I onsdags firade familjecentralen Skatten tio år och det var mycket föräldrar och barn kom för att umgås, prata och fika tillsammans.

ANNONS
|

Ballonger, saft, bullar och tårta. Allt detta är ett måste när man ska ha kalas och på familjecentralen Skatten fanns det all anledning att fira. För på onsdagen fyllde familjecentralen tio år. I januari 2007 flyttade man in i fastigheten som ligger på Lilla Foss i centrala Munkedal.

Enligt Marion Rydin, som är kurator på familjecentralen, var det mycket folk som kom under förmiddagen då man hade öppen förskola. Till öppna förskolan är alla barn mellan 0 till sex år välkomna tillsammans med förälder eller annan vuxen.

Här kan barnen leka, läsa, måla och sjunga med andra barn och vuxna. Under onsdagen kom även clownen Mattis på besök för att trolla och tralla.

ANNONS

– Otroligt roligt att så många hittade hit, säger Marion Rydin och tillägger att familjecentralen är en plats för hela familjen.

– Det är en social mötesplats där vi kan fånga upp föräldrar som vill träffa andra föräldrar och där de kan lära känna varandra, säger hon. Här kan man också få råd och stöd av personalen.

För på familjecentralen har man inte bara öppen förskola. Man har även Barnavårdcentralen (BVC), Barnmorskeverksamhet och Familjeförskolan.

– Detta är också en bra plats för nyinflyttade, tillägger Marion Rydin och får medhåll från José Garcia som har sin dotter Emilia, 3 år, och sonen Milan 1 år och 4 månader på plats. Han berättar att de nyligen flyttat till Munkedal från Karlstad och ser stora fördelar med familjecentralen.

– Det finns bra aktiviteter som passar barnen i olika åldrar. Dessutom kan man utbyta erfarenheter med andra föräldrar, säger han.

Även Frida Möller och dottern Lovisa kom på kalaset. De ser precis som José Garcia att fördelarna med att komma hit är att träffa andra föräldrar. Hon påpekar att det finns bara positiva saker med familjecentralen.

På familjecentralen arbetar en specialpedagog, kurator, förskolelärare, psykolog, barnmorska och sjuksköterska.

ANNONS