Tyst potential. Kenny Svidén, projektledare på Skog och Kust i Kungshamn samt Leif Torstensson, ägare av konferensgården Kynnefjälls Natur. 
– Jag tror att tystnaden har ett turistvärde i sig, säger Kenny Svidén.
Tyst potential. Kenny Svidén, projektledare på Skog och Kust i Kungshamn samt Leif Torstensson, ägare av konferensgården Kynnefjälls Natur. – Jag tror att tystnaden har ett turistvärde i sig, säger Kenny Svidén.

Gå på tur medan packningen åker

Vandra långt i Bohuslän utan att släpa på tung packning. En ny form av paketresor på Kynnefjäll tar hand om allt praktiskt och överlåter vandring och tystnad till resenären.

ANNONS
|

Idén är mycket enkel. Checka in på fritidsanläggningen Kynnefjälls Natur och lämna bilen dag ett.

Plocka med matpaket och börja vandra dag två.

På kvällen, ät middag på ett nytt ställe, till exempel Flötemarkens vildmarkscamp och upptäck att packningen redan finns på rummen.

Det har arrangörerna sett till.

– När jag och min hustru gick längs Bohusleden var det alltid så tråkigt att behöva gå tillbaka samma sträcka om man inte hade packning. Då föddes idén om ett vandringspaket, säger Kenny Svidén, projektledare på Skog och Kust i Kungshamn.

Fler korta utflykter Han tror att semestertrenden går allt mer åt många, kortare utflykter utspridda under året och hoppas att de som vanligtvis inte rör sig i naturen ska våga utmana sina vanor.

ANNONS

– Alla är naturligtvis välkomna, men vi vänder oss i första hand till dem som är över 45 år och som vill ha det bekvämt och äta gott, säger han.

Så i stället för att boka en charterresa till Grekland, hoppas alltså fritidsanläggningarna som samarbetar på Kynnefjäll att tankarna ska gå västerut till den svenska, orörda naturen.

Paus i juli Det hela har premiär på valborgsmässoafton och sedan finns möjlighet till vandring alla månader under sommarhalvåret utom juli.

Ja, leden är naturligtvis öppen då också, men inte med automatisk packningstransport.

– I juli är det antingen för varmt, eller så regnar månaden bort. Fördelen med vandring är att det inte behöver vara så varmt för att det ändå ska bli en härlig upplevelse, säger Kenny Svidén.

Vandringen går till stor del på den befintliga Bohusleden samt på Vitingeleden.

Projektet har finansierats med medel från bland annat Tanums och Munkedals kommuner, EU:s landsbygdsprogram samt Västra Götalandsregionens miljönämnd.

ANNONS