En djurägare från Munkedals kommun brister i skötseln av sina djur, det anser Länsstyrelsen som nu kräver en bättring. Arkivbild.
En djurägare från Munkedals kommun brister i skötseln av sina djur, det anser Länsstyrelsen som nu kräver en bättring. Arkivbild.

Kan få böta för dålig djurskötsel

En djurägare från Munkedals kommun brister i skötseln av sina djur, det anser Länsstyrelsen som nu kräver en bättring. Om inget händer riskerar ägaren att få böter.

ANNONS
|

Det var i slutet av april som Länsstyrelsen genomförde en rutinkontroll hos en djurägare från Munkedals kommun. Då uppmärksammade Länsstyrelsen stallet, där korna höll till. De ansåg att stallet eller framför allt båspallen inte höll måttet.

Länsstyrelsen påpekade att utrymmena ska vara så pass rymliga att djuren utan problem kan stå, ligga och äta obehindrat. Vid det här tillfället var utrymmena alldeles för trånga. De var inte tillräckligt långa och de var inte anpassade efter djurens vikt och ålder.

Djurägaren har efteråt fått möjlighet att yttra sig i ärendet. Djurägaren har förklarat att båspallarna kommer att förlängas till godkänd längd.

ANNONS

Djurägaren kommer även fortsätta att klippa djuren under stallperioden, strö med hackad halm och spån och dessutom skrapa vid båspallen ofta. Detta ser Länsstyrelsen positivt på.

Däremot finns det ingen tid för när ändringarna kommer att vara färdiga. Länsstyrelsen ger därför djurägaren fram till november på sig att fixa ändringarna.

Om djurägaren inte följer beslutet eller gör ändringarna innan dess kommer Länsstyrelsen att ansöka hos domstolen och djurägaren kan då tvingas betala vite. Länsstyrelsen kan även fatta ytterligare beslut med vite om djurägaren inte följt tidigare beslut.

ANNONS