Diskussioner. Det rådde oenigheter när ärendet togs upp på förra veckans sammanträde.
Diskussioner. Det rådde oenigheter när ärendet togs upp på förra veckans sammanträde.

Kommunen förnekar hemlig affär

Det kom som en chock för Dinglegymnasiet när kommunen berättade att de ville sälja av stalldelen till två privatpersoner. Men att det skulle varit fråga om en hemlig affär förnekar Åsa Karlsson.

ANNONS
|

Det var förra veckan som Bohusläningen berättade att Munkedals kommun bestämt sig för att sälja Dinglegymnasiet stalldel till två privatpersoner för 6,4 miljoner kronor. Ärendet togs upp på kommunstyrelsens sammanträde. Men för friskolan, som varit medvetna om att det varit en diskussion kring ärendet, kom det som en chock.

– Det kom plötsligt. Vi hade hört det på ryktesvägar att kommunen ville sälja av stallet, sa Kristin Nilsson, biträdande rektor på friskolan.

Även Ann-Sofie Alm (M), oppositionsråd och gruppledare för moderaterna i Munkedal, blev förvånad över att ärendet togs upp på förra veckans sammanträde.

– Det var inte berett i kommunstyrelsens arbetsutskott och man har inte pratat med skolan förrän efteråt. Det förvånar mig verkligen när tanken är att skolan ska använda stallet i sin utbildning, säger hon.

ANNONS

Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd, menar på att förvaltningen haft kontakt med ledningen på skolan.

– Vi har inte undanhållit något för skolan.

Det har alltså inte varit en fråga om en hemlig affär?

– Nej det har det inte. Ledningen har fått informationen samtidigt som det kommit upp till oss.

Men Ann-Sofie Alm anser ändå inte att försäljningen har gått till på rätt sätt. Med anledning av detta yrkade hon, tillsammans med Kristdemokraterna, på förra veckans sammanträde att ärendet skulle plockas upp på den öppna marknaden.

– Det är en stor hästgård med stall, ladugård, maskinhall och mark på det. Det tror jag många hade varit intresserade av, säger hon.

Enligt Åsa Karlsson hade den öppna marknaden kunnat ge en sämre affär.

– Vi hade kunnat få ett lägre pris. Nu såg vi en chans till detta och vi var vakna på det. Samtidigt tycker jag det är tråkigt när man inte kan se en bra affär när det är en kommun.

Det slutgiltiga beslutet om försäljningen tas av kommunfullmäktige 29 juni.

ANNONS