Kommunen vill få stopp på vandalisering i parken

Vårens entré verkar vara förknippat med förstörelse i Örekilsparken. Nu har någon klottrat på laxen, dragit upp ett nyplanterat äppleträd samt sparkat omkull soptunnor.

ANNONS
|

För några veckor sedan upptäckte personalen på Park- och skog mängder av klotter på papperskorgarna i Örekilsparken.

Sedan dess har det fortsatt. Någon eller några har ägnat sig åt att sparka ner papperskorgar och i torsdags upptäcktes att äppleträdet som kommunalrådet Åsa Karlsson planterade i höstas dragits upp.

– Det känns tråkigt och meningslöst, säger Kenneth Franke, enhetschef på Park och skog.

– Det händer varje år, men klotter har det inte varit på ett tag.

Sen 1995 har laxskulpturen i plåt av Lars Inge Noor stått i parken. I torsdags upptäcktes att någon har klottrat med orange färg längs hela sidan. Kenneth Franke och hans kollegor sanerade direkt. Men när de kom till parken på fredagsmorgonen hade sabotören varit i farten igen.

ANNONS

– Det ser förfärligt ut. Jag kommer att polisanmäla. Det känns som att de här personerna har gjort sitt bästa för att sabba, säger han.

Under torsdagskvällen hade någon kastat de nya livbojarna i älven. För några veckor sen förstördes räcket på bron över älven, som lagades förra veckan.

Kommunalrådet Åsa Karlsson (S) är ledsen över att parken förstörs.

– Jag tror inte att dessa personer fattar vad de ställer till med. Det väcker säkert känslor hos Munkedalsbor för att det ser tråkigt ut, men det kostar också pengar. Pengar som måste tas från något annat, säger hon.

Exakt vad man ska göra för att lösa problemet vet hon inte. Men Åsa Karlsson tycker det är viktigt att ta bort klottret direkt.

– Klotter inbjuder till mer klotter, så det vi får göra är att sanera, säger hon.

Kenneth Franke har försökt att rädda det vandaliserade äppleträdet genom att plantera om det. Han önskar att någon säger till de som förstör.

– Någon vet ju vem det är. Säg till den personen åtminstone, vi kan ju inte springa här och vakta, säger han.

ANNONS