Konstnärer visar upp Land Art

Arbetet med konstprojektet i Munkedal, Dals Ed och Färgelanda har pågått länge. Men nu står konstverken äntligen färdiga och på torsdag är det dags för vernissage.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare berättat om konstprojektet Landet Mitt Emellan som förenar kommunerna Munkedal, Dals Ed och Färgelanda. Syftet är att locka fler folk till inlandet och dess historia.

En arbetsgrupp bestående av bland annat Jan-Olof Karlsson, kulturutvecklare i Munkedals kommun, har sedan december jobbat hårt med projektet. Totalt har elva konstnärer varit inblandade och skapat tolv platsspecifika konstverk, även kallat Land Art, på speciella platser.

– Varje konstnär har satt sin prägel och tagit vara på platsens historia, säger Jan-Olof Karlsson som i dag är på plats vid kanotcentralen i Munkedal. Här visar han upp konstnären Karl Chilcotts konstverk, föreställande nybarkade röda alstockar som bildar ett högt fönster mot vattnet.

ANNONS

En annan konstnär som också varit en del av projektet är Katarina Ekelund. Hon har sin ateljé vid Munkedals kapell och där har hon skapat flera mindre Land Art.

– Det är jättekul att vara en del av det här konstprojektet. Nu hoppas jag att folk verkligen ska få upp ögonen för den här delen av Bohuslän och Dalsland, säger hon.

På torsdag är det dags för vernissage och på tre olika platser kommer vernissagen att äga rum. I Munkedal är den hos Katarina Ekelund. Både hon och Jan-Olof Karlsson ser fram mot dagen.

– Det ska bli roligt att visa alla konstverk och höra folks reaktioner. Jag tror att det kommer bli en jättebra dag, säger Jan-Olof Karlsson.

ANNONS