Mästerskapet där alla möter alla

Tio år eller 35 år. Det spelar ingen roll när det är klubbmästerskap i futsal. Här möter alla varandra.

ANNONS
|

Åtminstone när Munkedals IF står för arrangemangen, som man gjorde på fredagen. Kul är det, det är alla ense om, även om det inte är på riktigt lika villkor. Fast de yngre får ett antal poäng i handikapp från starten.

- Det är roligt fast det är svårt att möta de större, fast herrarna lät oss ändå spela en del, så det var ändå roligt, säger Cornelia Svahn, 10.

- Oss lät de nästan inte spela utan de spelade sitt bästa. Men vi kämpade,säger Felicia Rosén, 10, som var med i ett annat lag.

Det var fullt ös på planen hela tiden, varenda match. Och med jämna mellanrum blev seniorerna bortdribblade av de yngre. Riktigt snyggt ibland, och då blev det applåder från läktaren i Sporthallen som var fullsatt stora delar av tiden.

ANNONS

14ungdomslag och fyra seniorlag ställde upp, berättar Niklas Carlén, en av fyra ledare förungdomssektionen. Fredagens mästerskap var det tredje i ordningen. Totalt var det ett 30-tal matcher på tolv minuter vardera. Och det är ett viktigt arrangemang.

- Det betyder väldigt mycket. Det blir mycket bättre sammanhållning i klubben när man gör sådanthär, säger han och berättar om en annan sak som också stärker gemenskapen och är en uppmuntran för många.

- De yngre tjejerna är med på sidan om när damerna spelar, de är med när de snackar taktik och de är bollflickor, det är väldigt bra. Det är bra att de blir kompisar med varandra.

Idamarie Göransson, 17, och Moa Tellin, 16, i damlaget, instämmer.

- Det är kul, man får en bättre sammanhållning i hela klubben, säger Idamarie.

- Vi har inte så många tjejer i klubben, det gäller att behålla de vi har, säger Moa.

Niklas passar på att berömma alla som arbetar ideellt också - i kiosken, sekretariatet och annat.

- De är jätteviktiga.

Ungefär en tredjedel av de drygt 200 ungdomarna i klubben är tjejer. Men föreningen ökar stadigt på ungdomssidan, berättar Niklasstolt.

- Många föreningar tappar faktiskt, då är det bra med sådant här.

ANNONS

Ett av lagen bestod av nyanlända pojkar. En av tränarna i klubben, Kujtim Bahtiri, arbetar på ett boende för nyanlända i Dingle. Pojkarna är också med och har träning utomhus.

- Fotboll är det bästa de vet, säger Kujtim.

ANNONS