Många ville testa på sportis

Från bordtennis till innebandy. Efter helgens innebandyträning med Dingle AIK har projektet Sportis kommit halvvägs och härnäst väntar dans för de barn som anmält sig.

ANNONS
|

Under helgen som gått var det sista gången som Dingle AIK bjöd in till innebandyträning och till projektet Sportis. Bohusläningen har tidigare skrivit om projektet som startade redan i våras genom att Munkedals kommuns samordnare Alexander Johannesson skickade ut förfrågningar till barn på skolor i Munkedals kommun.

Frågan var då om de ville prova nya aktiviteter under läsåret 2016 och 2017 och sammanlagt fick man in över 30 anmälningar.

– Syftet är att få fler barn att testa idrott och möjligheten att pröva så många olika idrotter som det går, sade Alexander Johannesson.

Den första aktiviteten var bordtennis och startade i slutet av september. Nu har projektet kommit halvvägs och de barn som anmält sig har förutom bordtennis även fått testa på ishockey, bågskytte och nu senast innebandy.

ANNONS

Barnen, som är mellan sju och nio år, har vid fyra tillfällen fått testa på de olika idrotterna. Varje gång har det varit en förening i kommunen som stått för arrangemanget. Nu senast var det Dingle AIK:s tur.

Enligt Andreas Kårebrand, som är ledare i Dingle AIK, var det flera av barnen som aldrig hade spelat innebandy innan de kom till dem och att se deras utveckling var väldigt kul.

– Det var jättelyckat att vi var med och kunde arrangera. Redan nu kan vi se att flera av barnen som varit med vill komma in i föreningslivet och det betyder väldigt mycket, säger han.

Sedan i december har barnen som anmält sig tagit med sig en innebandyklubba och kommit till Munkedals sporthall. Över 20 barn har det varit vid varje träningstillfälle.

– Vi har också använt oss av ungdomspelare som extra ledare vilket har varit utvecklande både för dem men det har också varit extra kul för barnen, säger Andreas Kårebrand.

Nu lämnar Dingle AIK över pinnen till dansen. Sportis är helt gratis och finansieras av folkhälsan i Munkedals kommun, Västsvenska Idrottsförbundet och Thordénstiftelsen.

ANNONS