marknadsföring. Helena Åkerlund, Ulrika Björnram och Paula Stjern från Munkedals bibliotek poppade up på Saltkällans badplats.
marknadsföring. Helena Åkerlund, Ulrika Björnram och Paula Stjern från Munkedals bibliotek poppade up på Saltkällans badplats.

Nysatsning på Popup-bibliotek

Popup-bibliotek ligger i tiden. Nu har Munkedal hängt på trenden.

ANNONS
|

I fredags poppade man upp på Saltkällans badplats.

– Det här är premiär, berättar Helena Åkerlund, Ulrika Björnram och Paula Stjern som i vanliga fall jobbar på huvudbiblioteket.

Tanken är att fler ska få upp ögonen för vad biblioteket har att erbjuda och på badstranden har man laddat med glassiga magasin, bilderböcker, pocketböcker, böcker om EM.

– Kanske kommer en fotbollsfantast och lånar Zlatan-boken.

Barn är en given målgrupp. I Popup-bibliotekets tråg är det fullt.

– Vi har lyckats väldigt bra med utlåning till barn på biblioteken, säger Paula. Den han har ökat betydligt det senaste året.

Och självklart är det fyra veckors lånetid även på badstranden så man hinner läsa färdigt. Har man inget lånekort så ordnar bibliotekarierna det på plats bara man har legitimation med sig.

ANNONS

Solen tittar fram bakom molnen men hittills har det inte blivit några utlåningar.

– Men klockan är bara halv elva. Folk har inte hunnit komma ännu vi ska ju vara här till klockan tre.

Biblioteket passar också på att marknadsföra höstens program - bokcirklar för vuxna, boklubb för barn, IT-café för seniorer, höstlovsbio, sagostunder

– Spelkvällar planerar vi också, säger Ulrika och visar på schackspelet och backgammon man har med - för det handlar inte om något virtuellt spel.

Ursprungligen var planen att turnera runt till alla badplatser i kommunen så blir det nu inte.

– Men vid några sjöar kommer vi att dyka upp, lovar teamet

ANNONS