Dans. Ett av uttrycken på Ung Kultur Möts (arkivbild).
Dans. Ett av uttrycken på Ung Kultur Möts (arkivbild).

Scen för unga utan tävlingsmomentet

Ungdomar ska ges en scen utan att behöva tävla. När Ung Kultur Möts-festivalen arrangeras i Munkedal 25 april är alla välkomna.

ANNONS
|

Sen några år tillbaka har Sotenäs, Tanum och Munkedal tillsammans arrangerat kulturfestivalen Ung Kultur Möts (UKM). I år blir det 25 april i Kungsmarksskolans lokaler i Munkedal.

Där blir det på eftermiddagen och kvällen konst, uppträdanden, liveband och andra konstuttryck.

– Syftet är att hitta en mötesplats som inte är en tävling. Man ska helt enkelt visa upp det man är duktig på, säger Gunn-Britt Ljungström, fritidsledare på kommunen.

Målgruppen är ungdomar som är mellan 13 och 20 år. Än så länge har 12 anmälningar kommit in, men den som vill delta kan anmäla sig via UKM:s eller kommunens hemsida. Sång, poesi eller dans – olika konstutryck är välkomna att vara med.

ANNONS

– Det finns en jury som man får ett omdöme av, lite positiv feedback helt enkelt, säger Gunn-Britt Ljungström.

Dock kommer tre personer att väljas ut för att gå vidare till länsfestival i Alingsås där det finns chans att gå vidare till en riksfestival. Men det är enligt Gunn-Britt Ljungström inte tal om något pris, utan äran och nätverkandet är viktigast.

Även om kommunen hjälper till att stödja festivalen är det ungdomar som arrangerar, för ungdomar. Ett tiotal personer från Munkedal, Sotenäs och Tanum träffas regelbundet för att bestämma vem som ska vara konferencier, ha hand om ljuset och så vidare.

– Vi är med som stöd, men ungdomarna ska göra så mycket som möjligt själva, säger Gunn-Britt Ljungström.

Anmälan på webben är öppen fram till dagen innan festivalen, fredag 24 april.

ANNONS