Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkivbild. Foto: Ronny B Nilsson.
Arkivbild. Foto: Ronny B Nilsson.

Två häktade för vapenbrott i Munkedal

Natten till måndag genomförde polisen en husrannsakan i Munkedal. Två män har nu häktats för vapenbrott och grovt olaga hot.

Natten till måndag, den 27 november, genomförde polisen en husrannsakan i en fastighet i Munkedal.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det var en husrannsakan på en adress och man har hållit förhör med personer, säger polisens presstalesperson, Ulla Brehm, som inte kan ge mer information om händelsen i nuläget.

På plats greps två män i 30-årsåldern hemmahörandes i Munkedals kommun. Under onsdagen begärdes de häktade som på sannolika skäl misstänkta för vapenbrott och grovt olaga hot. Den ena mannen är även misstänkt för narkotikabrott.

– Jag kan faktiskt inte gå in och berätta mer än så i nuläget. Vi ska hålla häktningsförhandling och det är sekretessbelagt. Det är något jag ska redogöra för tingsrätten bakom stängda dörrar, säger kammaråklagare Murris Coskun.

Tidigare dömda

Båda männen har ett gediget brottsregister sedan tidigare med domar för bland annat rattfylleri, narkotikabrott, häleri och skadegörelse. 

Brott mot vapenlagen

Den ena av männen dömdes också för vapenbrott under 2016, en gärning han då erkände. Enligt domen har han innehaft tre patroner för skjutvapen som ammunition i sin bostad och innehaft en revolver av märket Magnum, som är ett skjutvapen.

Under onsdagen togs det aktuella ärendet upp i Uddevalla Tingsrätt. De två männen blev häktade, misstänkta för vapenbrott och grovt olaga hot.

MEST LÄST