VILL HA SVAR. Lovisa Svensson, elevrådsordförande, deltar i manifestationen tillsammans med elever och personal.
VILL HA SVAR. Lovisa Svensson, elevrådsordförande, deltar i manifestationen tillsammans med elever och personal.

Tyst manifestation för Dingleskolan

Ett 50-tal elever och personal har samlats runt Dingleskolan för en tyst manifestation. De som drabbas av Naturbruksstyrelsens beslut frågar sig: Varför?

ANNONS
|

Elever och personal står hand i hand runt skolans huvudbyggnad under tystnad medan regnet öser ner.

– Vi gör det här för att vi vill ha svar på varför det är just Dingle som fått antagningstopp, säger elevrådsordförande Lovisa Svensson.

– Man får testa allting när de som beslutar inte lyssnar. Nu kommer vi ha den här manifestationen varje torsdag tills vi får svar.

Förra veckan var hon och sex andra från elevrådet på möte med bland annat förvaltningschefen och ord-förande för Naturbruksstyrelsen.

Eftersom det, enligt Lovisa, inte finns något underlag för antagningstoppet på Dingle, undrade de om hur de valt bland skolorna. Men inte heller då upplevde Lovisa att de fick svar på frågan.

ANNONS

– De sa bara att det är ett politiskt beslut, säger Lovisa Svensson.

Per Andersson (S), vice ordförande i Naturbruksstyrelsen får frågan.

– Ekonomin måste ju lösas på något sätt. Vi i Socialdemokraterna ville att fyra skolor skulle stängas, vilket fick avslag. Något var tvunget att göras. Vi la fram förslag om detta redan för två år sedan.

Virginija Havstam som också deltar i manifestationen är lärare på Dingle.

– Det var kärlek vid första ögonkastet med den här skolan. När jag sen läste på om historien, att skolan varit här i nästan 100 år... det är klart det är en bra skola om den klarat sig i 100 år! Den här manifestationen är jättepositiv, säger hon.

ANNONS