Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Rånades. En man som hade någon form av tillhygge stal på lördagen gods från Apoteket i Munkedal och försvann sedan. En misstänkt greps ungefär en timme senare. Ett liknande rån skedde i Uddevalla på fredagen. Bild: Stefan Karlsson
Rånades. En man som hade någon form av tillhygge stal på lördagen gods från Apoteket i Munkedal och försvann sedan. En misstänkt greps ungefär en timme senare. Ett liknande rån skedde i Uddevalla på fredagen. Bild: Stefan Karlsson

Yxman misstänkt för två rån

Ytterligare ett apotek har utsatts för rån av en beväpnad man. På lördagskvällen anhölls mannen misstänkt även för rånet i Uddevalla.

Vid tiotiden på lördagen får polisen larm om att en beväpnad man kommit in och rånat ett apotek i Munkedal. Enligt polisen ska mannen, som uppges vara i 20-årsåldern haft med sig något som liknat en yxa. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Mannen fick med sig diverse varor från apoteket och försvann sedan från platsen i okänd riktning.

- Inga personer har kommit till fysisk skada. Det är oklart om det fanns kunder i butiken vid tillfället, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

I området ska det finnas övervakningskamera som kan ha fångat rånaren på bild. Polis rycker ut för att spana efter rånaren i området, bland annat skickas polishelikoptern ut.

Strax efter elva griper polisen en misstänkt, flera hundra meter från det rånade apoteket. Detta efter att han sökt skydd hos en man.

- Vi får ett telefonsamtal från nån som bor där. Det har ringt på dörren eller knackat, och utanför står en och säger att han behöver komma in och gömma sig för han har rånat en butik. Men personen släpper inte in personen, utan ringer polis, berättar Ulla Brehm.

- Det hör ju inte till det vanliga beteendet, det är högst ovanligt. Men han är gripen odramatiskt.

Vid gripandet hade mannen dock vare sig något stöldgods eller tillhygge på sig. Han kördes till Uddevalla polisstation för förhör.

- Det var förståndigt av mannen som fick det udda besöket, som förstod att det kunde vara på allvar och larmade oss. Sånt underlättar oerhört, säger Ulla Brehm.

Ett liknande rån skedde i Uddevalla under fredagskvällen. Även då var det en man beväpnad med någon form av tillhygge som hotade personal och försvann från platsen med narkotikaklassade mediciner. 

Vid 18.30-tiden kan polisen bekräfta att Munkedalsrånaren även är skäligen misstänkt för Uddevalla-rånet, vilket gjorde att åklagare anhöll honom. Stöldgodset från Munkedalsrånet, mediciner, har också anträ'ffats

– Det är vittnesuppgifter från Uddevalla-rånet som pekar mot samma gärningsman. Utredningsläget får anses gott på grund av alla vittnesuppgifter och nu går vi vidare med förhör och andra utredningsåtgärder, säger Johnny Andersson, jourhavande förundersökningsledare hos Uddevalla-polisen.

Läs mer:
 

 

MEST LÄST