Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Nya beskedet i fallet om Magnus Natschki

  En av de män som sitter häktade för inblandning i mordet på Magnus Natschki i Uddevalla kan ha varit psykiskt störd vid tidpunkten för mordet. Det visar en läkarundersökning, rapporterar P4 Väst.

  En av de män som misstänks för inblandning i mordet på Magnus Natschki har genomgått en läkarundersökning. Enligt P4 Väst ska sinnesundersökningen visa att han kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för mordet. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Totalt är det fem män som misstänks i fallet. Förutom mord är brottsrubriceringarna bland annat skyddande av brottsling och olaga frihetsberövande, alltså kidnappning. 

  LÄS OCKSÅ: Detta har hänt

  Kroppen hittades på en kulle

  Det var i början av december Natschki försvann. Polisen inledde ett intensivt sökande då de hade en stark misstanke om att han mördats. Och de fem personerna kom att gripas i omgångar misstänkta för inblandning i hans försvinnande. Först i slutet av januari hittades Magnus Natschki i ett skogsområde utanför Uddevalla. Det var en privatperson som hittade den döda kroppen på en kulle i skogen. Polisen hade varit och sökt med hundar i det området tidigare men hittade alltså ingen kropp då. 

  Kan fortfarande lida av en psykisk störning

  En av de misstänkta i fallet ska nu ha genomgått en läkarundersökning. Det kallas en paragraf 7-undersökning och är en mindre sinnesundersökning. Enligt P4 Väst kan det finnas risk för att han fortfarande lider av psykisk störning. I ett senare skede görs en större undersökning. 

  De fem misstänkta sitter fortfarande häktade i väntan på att åklagaren ska väcka åtal. De fem personerna är 19 år, 19 år, 21 år, 34 år och 42 år.

  LÄS OCKSÅ: Arbetsplatsen i sorg efter Magnus Natschkis död