Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

160:an blockerad efter olycka

En singelolycka har inträffat på väg 160 vid Vrälandskorset. En A-traktor har kört in i portalen över vägen som nu ligger över vägen och hindrar alla trafik. Räddningstjänsten manar till försiktighet.

Trafikolyckan inträffade vid 20 minuter i sju på onsdagen, och både ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. Det var en singelolycka där en A-traktor hade kört av vägen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Den har gått av vägen in i en trave med virke och rätt in i portalen över vägen. Hela portalen ligger nere och blockerar vägen, säger Bo Hansson, räddningschef i beredskap.

Förare ska enligt Bo Hansson ha varit chockad efter olyckan, men ska ha klarat sig utan större skador. Han var utanför bilen när räddningstjänst kom fram och kommer att uppsöka vård för kontroll.

A-traktorn beslagtagen av polis

Räddningstjänsten har fokuserat på att få bort portalen från vägbanan.

– Vi jobbar med det och försöker göra så vi kan släppa förbi ett körfält, så får vi se om vi kan släppa på trafiken växelvis. Nu börjar de bli köer här särskilt söderifrån. Vi jobbar så mycket vi kan för att klara upp det här, säger Bo Hansson.

Även Polis och personal från Trafikverket är på plats. Vid åttatiden meddelar Trafikverket att trafiken släpps på växelvis på platsen. Någon prognos för när vägen är helt öppen finns inte.

– Det kommer att ta tid, vägen kommer kanske vara blockerad här fram till tolv. Det är bra om folk kan ta det vackert förbi här, säger Bo Hansson.

Polis kommer att utreda händelsen, A-traktorn har tagits i beslag för teknisk undersökning.