Ett kliv framåt. Lars Larsson (C) tar ett kliv framåt i kommunpolitiken på Orust.
Ett kliv framåt. Lars Larsson (C) tar ett kliv framåt i kommunpolitiken på Orust.

Centern på Orust möblerar om i toppen

Nu möblerar Centern på Orust om. Lars Larsson (C) tar ett kliv framåt och kommer inom kort att bli en av de ledande politikerna i kommunen under förutsättning att fullmäktige ger honom sitt stöd.

ANNONS
|

– Jag går in i detta med stor ödmjukhet, säger Lars Larsson, amulansförare och deltidsbonde, som dök upp i kommunpolitiken efter valet 2014 och som i dag är ordförande i Utskottet för samhällsutveckling och ledamot i fullmäktige.

Totalt har Lars Larsson tre uppdrag som ledamot och fyra uppdrag som ersättare. Det är nu meningen att han ska ta över några av de uppdrag som Inga Göransson (C) haft sedan valet. Det är i första hand meningen att han ska ersätta Göransson på uppdragen som förste vice ordförande i kommunstyrelsen och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Det är fullmäktige som har sista ordet när det gäller valet till de här posterna och de vill kanske ha en annan kandidat, säger Lars Larsson.

ANNONS

Det råder ingen schism bakom den förändring som görs inom Centern på Orust som också är ett av sex partier som styr kommunen.

Redan efter valet togs beslut att göra den här förändringen och släppa fram nya förtroendevalda.

– Jag ser fram mot att bli en del av kommunstyrelsens presidium, säger Lars Larsson.

Inga Göransson återgå till sitt arbete som lärare så fort de formella valen har hållits på Orust.

Ny ersättare i kommunstyrelsen blir Daniel Peterson, som i dag är en av Centerpartiets fem ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige. Maria Sörkvist blir ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott. Inga Göransson behåller sin plats i kommunfullmäktige.

ANNONS